hu_flag sk_flag

A Kürt?skalács a „Nagyi” receptje alapján ?si magyar specialitás. Szájhagyomány szerint Székelyföldr?l származik, eredetileg a székelyek ünnepi süteménye volt.
A kürt?skalács ízletes receptjét évszázadokon át a hagyományok és a különböz? helyi szokások formálták.


A kályhacs? volt az elnevezés ihletadója. Ezért volt az eredeti kalács kályhacs? átmér?j? és innen kapta a kürt?s kalács elnevezést.


A kenyérsütés után visszamaradt, még forrón izzó parazsat kivették a kályha tetejére, vagy a kemence elé, és ott a fahengerre feltekert tésztát - amit kristálycukorba hempergettek - addig forgatták a parázs fölött, amíg a cukor rá nem karamellizálódott a tésztára. A fényes karamell-réteg adja meg a kalács zamatát. Majd a megsült kalácsot darabolt dióval és egyéb finomságokkal szórták meg mely még ízletesebbé tette ezt a különleges édességet.


Napjainkra ez az elkészítési mód némiképp változott, de kalácsaink íze és zamata ma is ugyan olyan fenséges, mint régen vót…

 

 

 
Pozrite kuchy?u
Nagy Fa-Tál aj v 3D!
Babkin trdelník

Podujatia organizované
firmou Nagy Fa-Tál

bollernapok_gyor_logo
szazadok_oroksege_logo

120x240_jav_0319

jazzesbor_logo_300px

Generálni partneri:


koko_logo

 

soproni_logo

 

lipoti_pekseg_logo

 

mfsz_logo

 

logo-2010

 

utazz

 

Totalgz_Log

 

12-oldalas-prosi-big

 

Všetci naši partneri »
http://www.gourmann.hu/

Nagy Fa-Tál Gasztronómiai Kft.
2879 Hánta, Dohány u. 28. Tel/Fax: 06-34/353-216,
e-mail: info@nagyfatal.hu

Honlapkészítés: Adrius Web Team