hu_flag sk_flag
  • főoldal
  • rólunk
  • szolgáltatások
  • gasztrokultúra
  • galéria
  • Referenciák
  • partnereink
  • rólunk írták
  • kapcsolatfelvétel
  • Szabadtéri vendéglátás
    • Ételeink, italaink
    • Eszközeink, faházaink
    • Malacsütés
    • Ökörsütés
  • Rendezvény- szervezés
    • I. Győri Böllérnapok - 2012
    • Budavári húsvéti sokadalom
  • Fény és hangtechnika

Ökörsütés

A gondosan kiválasztott, állatorvos által bevizsgált ökrötnéhány nappal a  rendezvény előtt vágjuk le és a szigorú előírásoknak előírásnak megfelelően tisztítjuk.
A sütni való jószág kb. 180 – 220 kilogrammot nyom. Az elkészítést 4 -5 nappal a sütés időpontjától számítva megkezdjük – gondosan bepácoljuk – injekciós tűvel befecskendezzük -
a Nagy Fa Tál Kft.. által kikísérletezett, titkos, ezáltal egyedülálló páccal. Ezt követően a jószágot kádban pácolva hidegen tartjuk.
A sütés napján a szervírozás előtt minimum 14 – 18 órával nyársra húzzuk és folyamatos forgatás mellett ( akácfarönkök parazsán ) elkezdődik a sütés.
A nyárson sütés után következik a szeletelés – amikor átsült a külső része szépen lassan elkezdjük szeletelni és a szeletelés kezdetétől 4 – 5 óra mire teljesen lefogy a különlegesen finom, omlós hús..

Köret javaslatuk : Pirított savanyú káposzta ( levéből kinyomva ) rostlapon
pirítva , hozzá frissen szeletelt házi kenyér.




 

Jó étvágyat – Fogyasszák egészséggel!

 
Nézze meg 3D-ben
a Nagy Fa-Tál konyháját!
Nagyi Kürtőskalácsa

Nagy Fa - Tál által
szervezett rendezvények:

bollernapok_gyor_logo
szazadok_oroksege_logo

120x240_jav_0319

jazzesbor_logo_300px

Kiemelt parnereink:


koko_logo

 

soproni_logo

 

lipoti_pekseg_logo

 

mfsz_logo

 

logo-2010

 

utazz

 

Totalgz_Log

 

12-oldalas-prosi-big

 

Összes partnerünk »
http://www.gourmann.hu/

Nagy Fa-Tál Gasztronómiai Kft.
2879 Hánta, Dohány u. 28. Tel/Fax: 06-34/353-216,
e-mail: info@nagyfatal.hu

  • Bannercsere
  • vendégkönyv

Honlapkészítés: Adrius Web Team