A gondosan kiválasztott, állatorvos által bevizsgált ökrötnéhány nappal a rendezvény előtt vágjuk le és a szigorú előírásoknak előírásnak megfelelően tisztítjuk.
A sütni való jószág kb. 180 – 220 kilogrammot nyom. Az elkészítést 4 -5 nappal a sütés időpontjától számítva megkezdjük – gondosan bepácoljuk – injekciós tűvel befecskendezzük -
a Nagy Fa Tál Kft.. által kikísérletezett, titkos, ezáltal egyedülálló páccal. Ezt követően a jószágot kádban pácolva hidegen tartjuk.
A sütés napján a szervírozás előtt minimum 14 – 18 órával nyársra húzzuk és folyamatos forgatás mellett ( akácfarönkök parazsán ) elkezdődik a sütés.
A nyárson sütés után következik a szeletelés – amikor átsült a külső része szépen lassan elkezdjük szeletelni és a szeletelés kezdetétől 4 – 5 óra mire teljesen lefogy a különlegesen finom, omlós hús..
Köret javaslatuk : Pirított savanyú káposzta ( levéből kinyomva ) rostlapon
pirítva , hozzá frissen szeletelt házi kenyér.
Jó étvágyat – Fogyasszák egészséggel!