Időpont: 2013. február. 15-17
Helyszín: Egyetemi sportcsarnok melletti parkoló.
A Rendezvény ingyenesen látogatható!
A hagyományos, vidéki disznóvágás falusi szokását idézi a II. Győri Böllérnapok.
Háromnapos rendezvényünkön megelevenedik a múlt disznóvágásainak hangulata, a magyar konyha meghatározó alapanyagának, a sertéshúsnak a feldolgozásával minden kedves vendégünk megismerheti nagyapáink húsfeldolgozási technikáit.
Számtalan bemutató, verseny szórakoztatja a hagyományszerető közönséget. A szombati napon a kolbásztöltés mestereit, a házias kolbászízeket keressük kolbásztöltő versenyünkön. Vasárnap a disznó feldolgozásának szokásairól adhatnak számot a böllérverseny csapatai. A legjobb malackodókat díjazzuk!
Magyar kézművesek, őstermelők kínálják portékáikat, a vendégek megkóstolhatják a finomabbnál finomabb sertéshúsból készült termékeket, a jó magyar pálinkát, a bort. Lesz kürtöskalács, lángos, kenyérlángos és az elmaradhatatlan forró italok sora, amelyek nem csak a lelket melengetik.
A rendezvényen a kicsiktől a nagyokig számtalan program várj mindenkit.
A színpadon láthatjuk Badár Sándort és Szőke „Kapitány” Andrást, aki nemcsak a humorban mutatja meg tudását, hanem Bede Róberttel, a Paprika TV séfjével a gasztronómiai varázslatot is ígérnek.
Lesznek bábosok, zenészek, táncosok, színpadi programok, melyek mellett jól csúsznak a Böllérnapok finomságai.
A rendezvény programját nemsokára olvashatják a www.nagyfatal.hu és a www.bollernapok.hu/gyor/ oldalakon.